Fysik

Kinematik

20. oktober 2019 af Weeke (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har formlen

2*a0* (s-s0)= v2-v02

Og jeg bliver spurgt om, at forklar hvorfor strækning som bliver tilbagelagt vil blive fire gange større, når startfarten fordobles


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 2a_0\cdot \left (s-s_0\right ) &= v^2-{v_0}^2 \\ {v_0}^2 &= \\ \left (2{v_0} \right )^2=2^2\cdot {v_0}^2=4\cdot {v_0}^2 &= \end{align*}


Svar #2
20. oktober 2019 af Weeke (Slettet)

Hej

Tusind tak for din hjælp, men jeg kan ikke se, hvordan den tilbagelagte strækning bliver 4 gange større 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2019 af ringstedLC

Hvis nu:

\begin{align*} {v_0}^2 &= \frac{1}{\left ( s-s_0 \right )}\cdot \frac{v^2}{2a_0} \end{align*}

og v2 og a0 ikke forandres, så hjælper det måske.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

#2 Det gør den heller ikke, hvis sluthastigheden er forskellig fra 0.

Jeg antager, at v0 er starthastigheden og v er sluthastigheden.

2*a0* (s-s0)= v2-v02 bliver så  til 2*a0*(s-s0) = -v02 (bemærk at a0 er negativ). Den vejlængde, der køres kaldes Δs = (s-s0) :

2*a0*Δs = -v02

Δs = -v02/(2*a0) = k*v02, hvor k = -1/(2*a0)

Køres der med den dobbelte hastighed fås vejlængden Δs2 = k*(2*v0)2 = k*22*v02 = 4*k*v02 = 4*Δs


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.