Matematik

reducer

20. oktober 2019 af Blossom3010 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle hvordan reducer

1/3a +5+a+1/2+1/6a?

 tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2019 af AMelev

a-leddene:
\frac{1}{3}a+a+\frac{1}{6}a=(\frac{1}{3}+1+\frac{1}{6})a

Så sætter du tallene i parentesen på fælles brøkstreg og reducerer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \tfrac{1}{3}a+5+a+\tfrac{1}{2}+\tfrac{1}{6}a &= \begin{Bmatrix} \tfrac{1}{3}a+a+\tfrac{1}{6}a\\ +5+\tfrac{1}{2} \end{Bmatrix} \\ &=\begin{Bmatrix}\tfrac{1\cdot 2}{3\cdot 2}a+a+\tfrac{1}{6}a\\ +5\tfrac{1}{2} \end{Bmatrix} \\ &=\begin{Bmatrix}\tfrac{2}{6}a+a+\tfrac{1}{6}a\\ +5\tfrac{1}{2} \end{Bmatrix} \\ &=\;?a\,+\;? \end{align*}


Svar #3
20. oktober 2019 af Blossom3010 (Slettet)

=3/6 a +a+51/2

= 4a/6 +51/2

=4a/6+5

= 4a= 6*5/4

a =7,5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2019 af AMelev

#3

=3/6 a +a+51/2

= 4a/6 +51/2

=4a/6+5

= 4a= 6*5/4

a =7,5?

Fejl i alle linjer. 
51/2 = 25½. 5½ eller bedre 11/2
3/6a + a = 3/6a + 6/6a = 9/6a
Hvem spiste ½?
Det giver slet ikke mening. Du kan ikke bare lave + om til =, og hvor kom /4 på højresiden fra?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2019 af ringstedLC

#3

=3/6 a +a+51/2

= 4a/6 +51/2

=4a/6+5

= 4a= 6*5/4

a =7,5?

Det er reduceringsopgave. Du kan og skal ikke bestemme a.


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.