Matematik

Undersøg om trekanten ABC er retvinklet

20. oktober 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med spørgsmålet: Undersøg om trekanten ABC er retvinklet na°r A(7;2), B(1;8) , C((1;-4).

Jeg starter ud med at beregne afstanden ml. punkterne vha. afstandsformlen, men får AB=0, og ved derfor ikke, hvad jeg skal gøre derfra? skal jeg så bare konkludere, at det slet ikke er en trekant? 

Mvh. Magnus.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2019 af AMelev

Ret lige din profil, så uddannelsen passer (STX, HHX, HTX, HF eller ...)

|AB| er ikke 0. Hvordan er du kommet frem til det?
Læg lige et billede af dine beregninger op.


Svar #2
20. oktober 2019 af magnus3112

Hermed rettet. Har vedhæftet billede af min udregning af AB


Svar #3
20. oktober 2019 af magnus3112

Her

Vedhæftet fil:IMG_3005.jpg

Svar #4
20. oktober 2019 af magnus3112

Jeg kan godt se, at den giver noget andet, hvis jeg bare udregner den i TI-nspire, så det må være noget med min udregning der fejler? Ved ikke om det andet billede virker, så har vedhæftet et screenshot fra Nspire i stedet.

Vedhæftet fil:I TI-nspire.png

Svar #5
20. oktober 2019 af magnus3112

Okay, havde glemt, at 6^2 giver 36 og ikke -36.


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2019 af AMelev

Ja, du mangler parentes om -6: (\sqrt{(1-7)^2+(8-2)^2}=(-6)^2+6^2

(-6)2 = 36, men -62 = -36


Svar #7
20. oktober 2019 af magnus3112

Desuden har jeg ikke lært om vektorer - gør det, det ikke lidt svært at løse resten af opgaven selvom jeg har sidernes længde?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2019 af AMelev

Om trekanten er retvinklet?
En trekant er retvinklet hvis og kun hvis Pythagoras gælder på den, så undersøg det.
NB! Den rette vinkel skal så ligge over for den længste dide.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2019 af ringstedLC

Hvis du havde lavet en skitse eller tegnet punkterne, ville det problem have være klaret.

Den første linje er korrekt.

- Sæt dens højreside ind i matematikfeltet, i stedet for to gange at skrive næsten det samme.

- Kald "ab" for og definer c (:=).

Fortsæt med a og b og undersøg om trekanten er retvinklet.


Skriv et svar til: Undersøg om trekanten ABC er retvinklet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.