Matematik

Andengradspolynomium

20. oktober 2019 af tobije2 - Niveau: B-niveau

x^2 + bx + 36  = 0 

1* Løs ligningen når b= 13 (den har jeg lavet rigtigt)

2* Bestem de værdier af b for hvilke andengradsligningen har netop en løsning. 

Jeg ved simpelthen ikke om jeg har lavet spørgsmål 2 rigtigt. Kan i komme med et bud på hvordan man laver det? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2019 af mathon

At andengradsligningen har netop én løsning
kræver, at 
                      \small \small \begin{array}{lllll} &x^2+bx+\left (\sqrt{6} \right )^2=0\\\\ &d=b^2-4\cdot a\cdot c =0\\\\ &b^2-4\cdot 1\cdot 36=0\\\\ &b^2=2^2\cdot 6^2=(2\cdot 6)^2\\\\ &b=\mp 12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

d=b2-4*a*c


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.