Kemi

oxidant/reduktion/redoxreaktion

21. oktober 2019 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

håber der nogen der vil hjælpe 

a) Ca + Cl→ CaCL 2

Oxidant =                          →              

reduktion=                         →

redoxreaktion=                  →

b) 2Na + Br → 2NaBr 

oxidant =                   →

reduktion=                 →

redoxreaktion=          →


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2019 af mathon

a) Ca + Cl→ CaCL 2

Oxidant =                     Ca     →  Ca2+  + 2 e-            

reduktion=       Cl2  + 2 e-      →  2 Cl-

redoxreaktion=  Ca + Cl     →  CaCl2

.

b) 2Na + Br → 2NaBr 

oxidant =                  2 Na    →  Na + 2 e-

reduktion=      Br_2  +  2 e- → 2 Br-

redoxreaktion=  2 Na + Br→ 2 NaBr


Svar #2
22. oktober 2019 af l24 (Slettet)

TAK! 


Skriv et svar til: oxidant/reduktion/redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.