Matematik

Haster! - Andengradpolyniomium

22. oktober 2019 af Alisa0710 - Niveau: B-niveau

En andengradspolynomium er givet ved:  f(x)= - 2 ( x + 1 ) * ( x - 4 )

opgave 1:

a) Bestem rødderne og værdien af a, b og c

 b) Bestem nu også a, b, c og d for disse andengradspolynomiumer:

f (x) = x^2 – 4x + 3

og

f (x) = -x^2 + 8x - 12

Hvordan finder man a, b og c??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af janhaa

x^2-4x+3=ax^2+bx+c

): a = 1, b = -4, c = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2019 af AMelev

Ad a) rødderne - benyt 0-reglen eller formel (82) s. 17 i din formelsamling. Den kan du også bruge til at bestemme a samt se de roller a, b og c har. Gang ind i parenteserne for at bestemme b og c.
Bem. hvis der ikke er et x-led er det fordi b = 0, idet b·x så også er 0. Tilsvarende med konstantleddet c.

Væn dig til at bruge? formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad er ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= a(x-r_1)(x-r_2)\text{ har r\o dderne }r_1,\,r_2 \end{align*}


Skriv et svar til: Haster! - Andengradpolyniomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.