Fysik

centralbevægelse

23. oktober 2019 af Susanne2605 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med dette spørgsmål, og kan ikke find eud af hvordan jeg skal beregne hastigheden for en ellipsebane. Man kender ikke den halve storakse.


Svar #1
23. oktober 2019 af Susanne2605 (Slettet)

Og det er c'eren i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2019 af ringstedLC

Hvis det antages, at Merkur ligger midt i ellipsen:

\begin{align*} \text{Storakse}:a &= 2\cdot \left (afst_{maks.}-r_{Merkur} \right ) \\ \text{Lilleakse}:b &= 2\cdot \left (afst_{min.}-r_{Merkur} \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2019 af ringstedLC

#2: Rettelse:

\begin{align*} \text{Storakse}:a &= 2\cdot \left ( afst_{maks.}{\color{Red} \,+}\,r_{Merkur} \right ) \\ \text{Lilleakse}:b &= 2\cdot \left ( afst_{min.}{\color{Red} \,+}\,r_{Merkur} \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: centralbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.