Matematik

Kædereglen

24. oktober 2019 af Kenzito - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med at differentierer nogle funktioner vha kædereglen, men sidder nu fast.

Hvordan differentierer jeg x^2*cos(x). Og hvad er indre og ydre i dette tilfælde?

Jeg skal også have hjælp til at differentierer x*ln(x)-x


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2019 af janhaa

f'=2x*\cos(x)-x^2*\sin(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2019 af janhaa

g'=\ln(x)+1-1=\ln(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2019 af AMelev

De to funktioner er ikke sammensatte funktioner, men produkter af simple funktioner, så du skal bruge produktreglen - ikke kædereglen.


Svar #4
24. oktober 2019 af Kenzito

Tak til jer begge


Skriv et svar til: Kædereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.