Biologi

Aminosyrer

24. oktober 2019 af Dinimini (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Dele af den nedenstående DNA sekvens koder for den N-terminale del af et protein.

5’-GGTAAGAGCATCGCAGGGCCC-3’
3’-CCATTCTCGTAGCGTCCCGGG-5’

Angiv de 4 første aminosyrer i proteinet

Jeg får det til at blive:

CCA = prolin
UUC = Phe
UCG = Serin
UAG = stop codon

Men jeg kan se ud fra facit, at det er forkert.
Det er Met-Leu-Leu-Pro.

Hvordan skal det aflæses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2019 af gerthansen

dit bud er forkert fordi, et du ikke læser det fra 5'->3', og to, du skal finde dit start kodon først. Hvad jeg dog ikke kan se for mig er hvorfor facit får den sidste til pro, når du kun har to. For du har jo ATG-CTC-TTA-CC, altså du mangler den sidste base.


Svar #2
24. oktober 2019 af Dinimini (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen, nu forstår jeg det.

Jeg ved ikke hvorfor den sidste base mangler. Har kopieret fra opgaven.

Skriv et svar til: Aminosyrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.