Kemi

Fra pufferligning til c(b)/c(s) = 10^pH-pKs. Hvordan det?

24. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Hvordan kommer man fra pufferligning til 

c(b)/c(s) = 10^^pH-pKs? Nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{llll} pH=pK_s+\log\left ( \frac{c_b}{c_s} \right )&\textup{subtraher }pK_s\\\\ pH-pK_s=\log\left ( \frac{c_b}{c_s} \right )&\textup{opl\o ft i 10'ende}\\\\ 10^{pH-pK_s}=10^{\log\left ( \frac{c_b}{c_s} \right )}\\\\ 10^{pH-pK_s}=\frac{c_b}{c_s} \end{array}


Svar #2
24. oktober 2019 af Amalie1234324

Står der ikke stofmængde n i den oprindelig formel fremfor c

Vedhæftet fil:pufferformel.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2019 af mathon

              \small \frac{c_b}{c_s}=\frac{c_b\cdot V_{\textup{f\ae lles}}}{c_s\cdot V_{\textup{f\ae lles}}}=\frac{n_b}{n_s}


Svar #4
25. oktober 2019 af Amalie1234324

Når okey tusind tak for hjælpen så. Du må fortsætte en rigtig god dag så :)


Skriv et svar til: Fra pufferligning til c(b)/c(s) = 10^pH-pKs. Hvordan det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.