Matematik

Epidemimodeller

25. oktober 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har lige et spørgsmål. Jeg ved ikke hvordan man kan se at det giver mening. Linket nedenunder viser hele dokumentet

https://uvmat.dk/paradig/not/n215-1.pdf

Vedhæftet fil: ll1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2019 af swpply (Slettet)

Jeg gerne prøve om jeg kan hjælpe dig med forstå hvad der ikke giver mening for dig. Men for at kunne dette må jeg bede dig om at Sætte lidt flere ord på hvad der forvolder dig vanskeligheder.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2019 af AMelev


1. udtryk: dI/dS er jo I'(S), så I(S) er stamfunktionen
2. udtryk: Her skal du bruge udtrykket for dI/dS og sætte det ind i stedet for dI/ds i dit 1. udtryk.

 

Vedhæftet fil:Billede2.jpg

Svar #3
27. oktober 2019 af Emilie50 (Slettet)

Forstår ikke hvordan første udtryk forekommer, hvad er det at I(S)-I_0 står for? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2019 af AMelev

Ting kan være så simple, at de kommer til at fremstå svære.
Det er bare beregning af det bestemte integral (FS s.27 (163)), I(S) er jo stamfunktion til dI/dS = I'(S).
I0 er I(S0) iflg. begyndelsesbetingelsen angivet i starten.
\int_{S_0}^{S}\frac{\mathrm{d} I}{\mathrm{d} S}dS=\int_{S_0}^{S}I'(S)dS= \left [ I(S) \right ]_{S_0}^{S}=I(S)-I(S_0))=I(S)-I_0


Skriv et svar til: Epidemimodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.