Kemi

Reaktionsskema

26. oktober 2019 af pandekager34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal førdiggøre nogen reaktionsskemaer, men er meget i tvivl om, hvordan man gør. 

SrCO3 + CH3COOH = ???
 

Ba (2+) + CrO4 (2-) = ???

Mg (2+) + Na2HPO4 + NH3 = ???

Håber en kan hjælpe mig. Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af Nerd24

SrCO3 + 2CH3COOH=(CH3COO)2Sr+CO2+H2O

Ba + CrO4=BaCrO4

Mg + Na2HPO4 + NH3 = MgNH4PO4 + 2Na

Reaktionerne er afstemt :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llll} Ba^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Cr{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longleftrightarrow\; BaCrO_4 \, _{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #3
27. oktober 2019 af pandekager34 (Slettet)

tak for svar!! Men jeg vil gerne lære, hvordan man gør - kan en af jer forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2019 af Nerd24

Jeg har en bud til den midterste. Ba+CrO4. 

Barium har to positive ioner og vil gerne have to elektroner. CrO4 har to negative ioner og den vil gerne af med to elektroner. Så når du sætter stofferne sammen så får Ba to elektroner fra CrO4. Barium bliver positiv ladet og CrO4 bliver negativ ladet dermed kan de gå sammen og lave BaCrO4.


Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.