Matematik

Parablen

26. oktober 2019 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Hej pls hjælp!

Er der en herinde, som kan svare mig på, hvordan jeg kan løse denne her opgave? Ps. jeg har løst andre opgave som denne her opgave er vist afhængige af, og dem har jeg lagt som bilag.

Bestem en forskrift for den lineære funktion m, hvis graf skærer parablen i punkterne 
(-2, y[1]) og(2,y[2]).;


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af AMelev

                     
Du har fundet parablens forskrift f(x) = ...x2 + ....x + ....
S1(-2,y1) og S2(2,y2) ligger jo på parablen, så y1 = f(-2) og y2 = f(2), beregn dem.
Nu kender du to punkter på linjen, så bestem forskriften for den lineære funktion på sædvanlig vis.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} (-2,7) &= (-2,y_1)\\ (2,4) &= (2,y_2)\\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2019 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} \left\{\begin{array}{llll} 4=a\cdot 2^2+2\cdot b+c\\ 7=a\cdot (-2)^2+b\cdot (-2)+c,\left \{ a,b,c \right \}\\ 75=a\cdot 6^2+b\cdot 6+c \end{array}\right. \end{array} 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2019 af mathon

       \small \small \begin{array}{llll} a)&f(x)=\frac{37}{16}x^2-\frac{3}{4}x-\frac{15}{4}\\\\ b)&f(x)=\frac{37}{16}\left(x-\frac{6}{37}\right)^2+\frac{-141}{37} \end{array}


Svar #5
28. oktober 2019 af Emil0001

Kan du forklare, hvad du har lavet? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2019 af ringstedLC

#2

\begin{align*} (-2,7) &= (-2,y_1)\\ (2,4) &= (2,y_2)\\ \end{align*}

Opgaven giver inddirekte denne information. m skærer disse punkter.

I #3 løses tre ligninger med tre ubekendte formentlig vha. CAS.

I #4 faktoriseres forskriften til toppunktsformen.


Skriv et svar til: Parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.