Kemi

CU2+

26. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Som det første står der Cu2+ danner komplekser både med vand og efter tilsætning af saltsyre. Hvilken kompelsker er der tale om og så skal jeg opskrive et reaktionskema der viser hvad der sker når saltsyre tilsættes til kobber(II)sulfat. Husk at tilskuerioner ioner skal optræde i reaktionskemaet. og derefter skal tegne den rumlige struktur af de to kompelkser

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll} \textup{kompleks med vand:}&Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; \left [ Cu(H_2O)_4 \right ]^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{tils\ae tning af }HCl\textup{:}& \left [ Cu(H_2O)_4 \right ]^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}} \; \longrightarrow \; \left [ Cu(H_3O^+)_4 \right ]^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\\\\ \textup{rumkompleks:}&\textup{tetraeder} \end{array}


Svar #2
27. oktober 2019 af hellokitty3

Hvorfor har du 4 vandmolekyler?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2019 af mathon

Fordi Cu danner tetraaqua-ioner.


Svar #4
27. oktober 2019 af hellokitty3

Hvordan ved du det, altså hvordan kan man regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2019 af heydudig (Slettet)

Skal det ikke være uden tilskuerioner?


Skriv et svar til: CU2+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.