Kemi

Mængdeberegning hjælp asap

27. oktober 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

En som kan hjælpe mig med opgave 6,7,8. Vil være så taknemlig - på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} 6.&n=\frac{m}{M}\\\\ 7.&m=n\cdot M\\\\ 9.\\&\begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} &C_6H_{12}&+&9\, O_2&\rightarrow &6\, CO_2&+&6\, H_2O\\ \hline \textup{masse}/g&&&&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&84.16&&32&&44.01&&18.015\\ \hline \textup{antal mol}&&&&&&&\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&9&&6&&6\\ \hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} 9.\\&\begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} &C_6H_{12}&+&9\, O_2&\rightarrow &6\, CO_2&+&6\, H_2O\\ \hline \textup{masse}/g&&&288\cdot n&&264.06\cdot n&&108.09\cdot n\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&84.16&&32&&44.01&&18.015\\ \hline \textup{antal mol}&\mathbf{{\color{Red} n}}&&9n&&6n&&6n\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&9&&6&&6\\ \hline \end{array} \end{array}


Svar #4
27. oktober 2019 af Elninoo

Ah - forstår godt nu så: 
så 6: der finder jeg først massen af stoffet og dividere med 84.16 
12.011*6= 72.066 + 1.008*12=12.096
72.066+12.096= 84162/ 84.16= 1,002 mol

Men hvordan gør du så når du skal finde de andre led b.la stofmængden. Gør du præcis det samme for hvert led - hvor du tager massen af 9O2 derefter dividere med molare massen? Tusind tak for hjælpen :) 


Svar #5
27. oktober 2019 af Elninoo

Og som jeg har forstået det - så er molare massen det samme resultat som massen eller er jeg helt væk? Derudover - hvad mener du specifikt med koffecienter helt nederst Mathon :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2019 af mathon

Du er helt væk.


Svar #7
27. oktober 2019 af Elninoo

Hvorledes 


Svar #8
27. oktober 2019 af Elninoo

Nvm i forhold til mit svar tideligere skal bare sige m/n for at få M 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2019 af mathon

   Ja.


Svar #10
27. oktober 2019 af Elninoo

Men forstår stadigvæk ikke generalt hvad der menes når f.eks når forholdet er 2:1 og hvad jeg skal forstå ved det. Kan du hjælpe mon? 


Skriv et svar til: Mængdeberegning hjælp asap

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.