Kemi

Opløseligheddprodult

27. oktober 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Opløselighedsproduktet for Li2CO3(s) er 8,15·10-4 M3. Reaktionsligning og opløselighedsproduktet vist nedenfor.

2Li+ + CO32- ? Li2CO3(s)

Ksp = 8,15·10-4 = [Li+]2·[CO32-]

Carbonat-ion koncentrationen i opløsningen er 0,33 M. Beregn den lithium-ion koncentration, der mindst skal være i opløsningen for at Li2CO3(s) fælder ud og testen dermed kan benyttes til påvisning af lithium.

.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{llll} \left [ Li^+ \right ]^2\cdot \left [ C{O_3} ^{2-}\right ]=K_{sp}\\\\ \left [ Li^+ \right ]=\sqrt{\frac{K_{sp}}{\left [ C{O_3}^{2-} \right ]}} \end{array}


Svar #2
27. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Er det så kvadratrod af 8,15*10-4/0,33

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2019 af mathon

                          \small \small \begin{array}{llll} \left [ Li^+ \right ]=\sqrt{\frac{8.15\cdot 10^{-4}\; M^3}{0.33\; M}} \end{array}     


Skriv et svar til: Opløseligheddprodult

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.