Kemi

Zink

28. oktober 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvilke farver af opløsninger og bundfald ser I? Vi fik
1 dr koober(2)sulfat -> blå
1dr. Kobber2sukfat + ammoniakvand-> blå farve uklar opløsning
2 dr. Ammoniakvand -> bundfald opløst


1 zinksulfat-> vand farve
1dr zinksulfat+ 1 ammonaikvabd -> mælk farve
Og efter 5 dr blev bundetfaldry opløst


Hvilke komplekser kan Zn2+ og Cu2+ danne i vand?

Hvordan finder jeg ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af mathon

               \small \begin{array}{lll} Zn^{2+}\textup{- og }Cu^{2+}\textup{ komplekser i vand}&\left [ Zn(H_2O)_6 \right ]^{2+} \textup{ og }\left [ Cu(H_2O)_4 \right ]^{2+} \end{array}


Svar #2
28. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Der står også noget med at det første dannede bundfald hænger sammen med at pH værdien ændres ved tilsætning af ammoniakvand. Hvordan ændres pH? Hvad består bundfaldebe i CU2+ og zn2+ oplæsning af

Skriv et svar til: Zink

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.