Kemi

Oxidationstallet

28. oktober 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvad er oxidationstal i S i dette vedhæftet opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2019 af janhaa

Svovel: 0

Na2S:  -2

Na2SO3 => SO3^2-

S - 6 = -2

S=4

MgSO4 => SO4^2-

S - 8 = -2

S = 6

Na2S2O3 => S2O3^2-

2S-6 = -2

2S = 4

S=2

KSCN => SCN^-

S = -2

(NH4)2S2O8 => S2O8^2-

2S -16 = -2

2S = 14

S = 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Pas på med den med peroxid i navnet. Det var det med at to af O'erne kun har OT -1 og at S så ender med at have OT +6.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2019 af hellokitty3

Men i hvilken en er der perioxid og hvordan kan man se det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ammoniumperoxodisulfat


Svar #5
29. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Men det er den eneste hvor o har IC -1

Svar #6
29. oktober 2019 af Buma (Slettet)

Oxidationstal*

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, O har ellers OT -2.


Skriv et svar til: Oxidationstallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.