Matematik

Diskriminant

29. oktober 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg diskriminaten i denne ligning?: x-3x+2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2019 af PeterValberg

En andengradsligning er, som udgangspunkt, af typen:

ax^2+bx+c=0

Diskriminanten d kan bestemmes som:

d=b^2-4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2019 af PeterValberg

Så i dit specifikke tilfælde er a = 1, b = -3 og c = 2
derfor bliver diskriminanten:

d=(-3)^2-4\cdot 1\cdot 2=1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. oktober 2019 af Danmark2018

Mange tak for hjælpen


Svar #4
29. oktober 2019 af Danmark2018

Men hvordan løser jeg så ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2019 af janhaa

x = (3+- 1) / 2

x1 = 1,

x2 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2019 af PeterValberg

#4

Andengradsligningen

ax^2+bx+c=0

kan løses vha.

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}

hvis diskriminanten er positiv, er der to løsninger
hvis den er nul, er der én løsning
hvis den er negativ, er der ingen løsninger (i de reelle tal)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.