Matematik

Kritisk Værdi

30. oktober 2019 af PeterHansen479 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal svare på det her

 Hvad er den kritiske værdi? Hvad bruges den til? Hvordan ses den grafisk?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2019 af peter lind

Ved en hypotesetest bestemmer man et område for hvilken en teststørrelse accepteres og et andet område hvor den forkastes. Grænsen mellem de to pmråder kaldes kritisk værdi


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2019 af AMelev

Jeg regner med, at der er tale om binomialtest.

Eks.
X ~ b(100,20%) under H0. Signifikansniveau α = 5%

Venstresidet test, dvs. at små værdier er kritiske: Kritisk værdi er største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 5%
Højresidet test, dvs. at store værdier er kritiske: Kritisk værdi er mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ 5%
Dobbeltsidet test, dvs. at såvel små som store værdier er kritiske: Kritiske værdier er kvenstre = største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 2½% og khøjre = mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ 2½%.

Mht. graf se vedhæftede pdf-fil. Det fyldte for meget til et billede.


Skriv et svar til: Kritisk Værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.