Matematik

Bestem f '(x)

02. november 2019 af Heleneandersen151 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f har forskriften 
f(x) = x^5*e^x;
.
a) Bestem en forskrift for den afledede funktion  f '(x).

Håber nogle af jer kan hjælpe
.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af mathon

Brug produktreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{lllllll} &\left (f(x)\cdot g(x) \right ){\, }'=&f{\, }'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g{\, }'(x)\\\\ \textup{med}&f(x)=x^5&f{\, }'(x)=5x^4\\\\ &g(x)=e^x& g{\, }'(x)=e^x \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge? formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad er ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

Se side 23 (125).
Formlen er lettest at bruge, hvis du tænker på den som "den første funktion differentieret gange den anden + omvendt" og skriver den op sådan.</o:p>

(x^5\cdot e^x)'=(x^5)'\cdot e^x+x^5\cdot (e^x)'=....


Svar #4
02. november 2019 af Heleneandersen151 (Slettet)

#3

Væn dig til at bruge? formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad er ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

Se side 23 (125).
Formlen er lettest at bruge, hvis du tænker på den som "den første funktion differentieret gange den anden + omvendt" og skriver den op sådan.</o:p>
(x^5\cdot e^x)'=(x^5)'\cdot e^x+x^5\cdot (e^x)'=....

Mange tak, men kan det passe at det giver f'(x)=2x^5*e^x


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2019 af StoreNord

DEt vil jeg nu ikke sige.


Svar #6
02. november 2019 af Heleneandersen151 (Slettet)

#5

DEt vil jeg nu ikke sige.

Hvad har du fået?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. november 2019 af Brusebad (Slettet)

5x4ex + x5ex =  (5x4 + x5) ex


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2019 af AMelev

#4 Hvad er (x5)'? og (ex)'?
Sæt dem ind i nedenstående.

(x^5\cdot e^x)'=(x^5)'\cdot e^x+x^5\cdot (e^x)'=....

Skriv et svar til: Bestem f '(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.