Kemi

PLEASE - hjælp med syre-base ligevægte og bjerrumdiagram

02. november 2019 af heydudig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen. Jeg er kommet forbi følgende opgave, og er gået i stå. Kan nogen hjælpe:

Dihydrogensulfid er en svag diprot syre. Opskriv syre-base ligevægte og tegn bjerrumdiagrammet for H2S.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{llll} &H_2S\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longleftrightarrow \;HS^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\\\\ &HS^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longleftrightarrow \;S^{\, 2-}\, _{\textit{(aq)}} \; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Svar #2
02. november 2019 af heydudig (Slettet)

Hvordan kan man optegne en bjerrumdiagram for H2S?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2019 af mathon

Bjerrum:
                     \small pH(x)=pK_s+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\qquad \textup{hvor }x\textup{ er syrebr\o ken}\qquad 0<x<1
specifikt:
                     \small pH(x)=6.92+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\qquad 0<x<1
og
                     \small pH(x)=13.0+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\qquad 0<x<1


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2019 af mathon

eller om du vil

specifikt:
                     \small x(pH)=\frac{1}{1+10^{\, pH-6.92}}\qquad 0<x<1
og
                     \small x(pH)=\frac{1}{1+10^{\, pH-13.0}}\qquad 0<x<1


Svar #5
03. november 2019 af heydudig (Slettet)

Tusind tak Mathon. 

Er du sød at hjælpe mig med denne her opgave:

Er der nogen der er søde at hjælpe med følgende opgave, for er gået lidt i stå:

Udfyld skemaet med de observerede farver af sulfidbundfaldene, afstemte fældningsreaktioner, samt hvorvidt bundfaldet kunne opløses ved tilsætning af sulfidioner eller disulfidioner. For at opskrive korrekte reaktionsligninger, skal du afgøre hvilken protoniseringsform suldfidionerne er på. Find Bjerrumdiagrammet i kompendiet og afgør hvilken form der er relevant.

Jeg har brug for at få hjælp til at skrive reaktionsligningerne for følgende stoffer:

- Kobber(II)

- Bly(II)

- Kviksølv(II)

- Tin(II)

- Tin(IV)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2019 af mathon

Brug Bjerrumdiagrammet.


Skriv et svar til: PLEASE - hjælp med syre-base ligevægte og bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.