Matematik

Bestem ligning for cirklen

03. november 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Hej. I vedhæftede opgave ved jeg ikke, om jeg også skal finde r, eller om svaret bare er (x-1)^2+(y-(-1))=r^2¨

En der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2019 af mathon

Beregn C's afstand til linjen l. Denne afstand er radius i cirklen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2019 af AMelev

                                     

Radius bestemmes som afstanden fra C til l, og den skal du have med for at cirklens ligning er fastlagt.
Se din formelsamling side 11 (51).


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2019 af mathon

                      \small r=dist(l,C(1,-1))=\frac{\left | \frac{3}{4}\cdot 1-(-1)+\frac{9}{2} \right |}{\sqrt{\left ( \frac{3}{4} \right )^2+\left ( -1 \right )^2}}


Skriv et svar til: Bestem ligning for cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.