Matematik

Andengradspolynomium

03. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt usikker på fortolkningen af opgaven, jeg skal have lavet en ligning som angiver arealet og længden? 

Og hvordan kan jeg få værdierne til alle variabler?

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Svar #1
03. november 2019 af TingtokTea

Og hvordan søren laver jeg et andengradspolynomium som er rektangulær?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2019 af ringstedLC

#1: Det er der heldigvis heller ikke nogen, der beder om.

1. Du har en oplysning om længden af hegnet. Brug den og som forslået x og y til at opstille et udtryk for omkredsen og et for arealet.

De to ligninger med to ubekendte løses og en arealfunktion af x opstilles, differentieres og sættes lig nul for at bestemme det størst mulige areal.

2. Her er hegnets længde lig med omkredsen af en cirkel. En arealfunktion af r opstilles.

3. Her retter du omkreds-udtrykket fra 1. til, så der ikke skal hegnes på den fjerde side.


Svar #3
03. november 2019 af TingtokTea

#2

1. Skal jeg opskrive det på andengradspolynomium fomel: ax^2 + bx + c ? 

Eller er det 2 * (x + y)?

Er virkelig elendig til det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} Omk_{\,rektangel}=150 &= x+x+y+y \\&=2x+2y \\Areal_{\,rektangel} &=x\cdot y \end{align*}

Isoler y i "Omk" og indsæt udtrykket i "Areal". Derved fås:

\begin{align*} A(x) &=\:? \\ A'(x) &=\:? \end{align*}


Svar #5
03. november 2019 af TingtokTea

Går ud fra det bliver det her:

x = y/74 ??

Vedhæftet fil:mathat.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} A_{rek} &= x\cdot (75-x) \\A(x) &= -x^2+75x \\ \end{align*}

og så har du dit 2. gradspolynomium.


Svar #7
04. november 2019 af TingtokTea

I opgave 2, skal jeg have isoleret r i omkreds ligningen? 

Vedhæftet fil:mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2019 af ringstedLC

Ja, eller rettere sagt, beregn og indsæt den i arealformlen.

Tænk lige en gang: En cirkel kan beskrives med tre fysiske størrelser:

- Radius r, - en afstand. Med den oplyst kan de to andre str. ved cirklen bestemmes.

- Omkreds, - også en afstand, bare længere. Giver ligeledes de to andre str.

- Areal, - en flade, der er begrænset af omkredsen. Giver også de to andre str.

I stedet for at beregne r, kan man også sige:

\begin{align*} O &= 2\cdot \pi\cdot r\Leftrightarrow r=\frac{O}{2\cdot \pi} \\ A &= \pi\cdot r^2 \\ &= \pi\cdot \left (\frac{O}{2\cdot \pi}\right )^2=\pi\cdot \frac{O^2}{4\pi^2} \\ A &= \frac{1}{4\pi}\cdot O^2 \end{align*}

 Forøvrigt: 150 ≠ π · r2.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.