Matematik

Polynomier

04. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg undersøge dette? Er det et spørgsmål om at prøve i virkeligheden?

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2019 af PeterValberg

Nej, du opstiller et funktionsudtryk, der viser
rumfanget som en funktion af kanthøjden.
Kalder vi kanthøjden x, så er rumfanget (i cm3) givet ved:

V(x)=30\cdot(40-2x)\cdot x=-60x^2+1200x

Da grafen for V er en parabel, der vender parabelgrenene nedad,
vil den kanthøjde x, der giver det største rumfang, være lig med
x-værdien for parablens toppunkt.
Alternativt kan du bestemme den afledede funktion V' og løse ligningen V'(x) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. november 2019 af TingtokTea

#1 

Jeg går ud fra at du bruger formlen for rumfang af en kasse? 

Men hvordan ved du hvordan jeg kan få størst muligt rumfang i opgave 2? Jeg er helt lost på de sådan nogle opgaver. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2019 af PeterValberg

Ja, jeg har brugt formlen for at bestemme
rumfanget af en kasse (din har dog ingen ender,
men det er jo lige meget i denne sammenhæng)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2019 af PeterValberg

Grafen for "rumfangs"funktionen vil se således ud....(se billede). Funktionsværdien y vil være kassens rumfang som en funktion af kantens højde x. Det ses tydeligt, at det største rumfang fås, når kantens højde er lig med x-værdien for parablens toppunkt.
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.