Matematik

kursen

06. november 2019 af Tilde05 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej alle sammen det haster lidt så plzzz hjælp. Men kan bare ikke finde ud af hvad jeg skal gøre.

Opgaven lyder sådan her

På en tur til Sverige køber Jan en jakke til 800 sv.kr. 

På det tidspunkt var kursen 88,50 dvs. 100 sv.kr.

Hvad kostede jakken i danske kroner? 88,50 * 8 = 708

Tre år tidligere var kursen 136! Hvad ville jakken så koste i d.kr.???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af ringstedLC

Din opstilling er ikke i orden. Kurs er prisen for 100 af den fremmede møntfod:

\begin{align*} Pris_{dkr.} &= \frac{Kurs\cdot Pris_{fr.\,m\o ntfod}}{100} \\ Pris_{dkr.} &= \frac{88.50\cdot 800}{100}=708 \\ \end{align*}

Indsæt den gamle kurs.


Svar #2
06. november 2019 af Tilde05 (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af at Tre år tidligere var kursen 136! Hvad ville jakken så koste i d.kr.???????


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textup{pris}_{\textup{nu}}&\left (800\; \textup{sv. kr} \right )\cdot \frac{88.50\; \textup{d. kr}}{100\textup{ sv. kr}}=708\; \textup{d. kr}\\\\ \textup{pris}_{\textup{3 \aa r f\o r}}&\left (800\; \textup{sv. kr} \right )\cdot \frac{136\; \textup{d. kr}}{100\textup{ sv. kr}}=1088\; \textup{d. kr} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2019 af AMelev

#2 Jeg forstår ikke helt. Du kunne finde ud af det, når kursen var 88.5. Hvorfor kan du så ikke finde ud af det, når kursen er 136?
Det er irrelevant, hvornår kursen var 136.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2019 af SuneChr

# 2  (og # 4)
Dén kurs, 136, du nævner, er det kursen set fra Danmark, hvor 100 sv.kr. = 136 da.kr.
   eller
er det kursen set fra Sverige, hvor 100 da.kr. = 136 sv.kr.?
Jeg spørger, fordi jeg ikke erindrer, at kursen, set fra Danmark, har været så høj for den svenske kr.
Måske ta'r jeg fejl.


Skriv et svar til: kursen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.