Matematik

f'(x)=0

06. november 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg er kørt lidt fast i denne opgave.

Jeg skal løse f'(x)=0

Jeg har problemfrit differentieret f (og tjekket efter i Maple) til

f'(x)=\frac{e^{x^3-12x}*(3x^2-12)}{3}

Så skal jeg sætte f'(x)=0

\frac{e^{x^3-12x}*(3x^2-12)}{3}=0

Jeg ved godt jeg skal bruge rodformlen, og omskrive det således det ligner en 2. gradsfunktion, så jeg netop kan bruge rodformlen....meeen det er her jeg sidder fast. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af janhaa

e^x>0\\ \\ 3x^2=12\\ x^2=4\\ x=\pm 2


Svar #2
06. november 2019 af Blithe

Kan jeg få en uddybende forklaring på, hvad der sker og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af ringstedLC

#2: Gang igennem med 3 og brug nul-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2019 af AMelev

f '(x) = 0 ⇔ tæller = 0 ⇔ {e^{x^3-12x}\cdot (3x^2-12)}=0\Leftrightarrow e^{x^3-12x}=0 \vee 3x^2-12=0\Leftrightarrow 3x^2-12=0, da e^{x^3-12x}>0

Herfra #2


Svar #5
06. november 2019 af Blithe

Hvorfor e^{x^3-12x}>0


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2019 af ringstedLC

#5: Fordi e > 0. En positiv værdi opløftet i hvilkensomhelst potens bliver positiv.


Skriv et svar til: f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.