Matematik

Hjælp til løsning af ensvinklede trekanter

07. november 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg søger hjælp til denne opgave da det er lidt besværligt for mig at løse den.

Nogen tips?

Tænker måske noget med gange og division?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2019 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2019 af Pyrros

Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter kan beskrives ved hjælp af en skalafaktor. \frac{5}{a}=\frac{5+2}{6},\frac{5}{c}=\frac{5+2}{c+1.5} osv..


Svar #3
07. november 2019 af KageSpiseren

Så:

\frac{13}{b}=\frac{6+8}{13} eller er jeg på afveje


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2019 af Pyrros

Lidt på afveje. Tag først forholdet mellem de to kendte sidder i den lille trekant (8 og 6), og derefter forholdet mellem siderne i den store trekant (13 og 6+b).

\frac{8}{6}=\frac{13}{6+b}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2019 af Soeffi

#3. Prøv at dele op i to trekanter, f.eks.:

Vedhæftet fil:1920646.png

Svar #6
07. november 2019 af KageSpiseren

Men er forvirret. Kan b være 5? eller er jeg bare forkludret?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2019 af janhaa

8(6+b) = 78

8b = 30

b= 30/8 = 15/4


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.