Matematik

Differentialligninger

08. november 2019 af Mads3212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. 

Jeg har problemer med denne opgave omkring differentialligninger, og jeg ville høre om der var en som kunne hjælpe mig med at løse opgave a, b og c? Fordi jeg har virkelig ingen anelse om, hvordan disse opgaver skal løses! Jeg beklager for blot at vedhæfte et billede af opgaven, men jeg kan ikke finde ud af at indsætte billedet i boksen her, så det bliver vist


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2019 af janhaa

integrating factor method


Svar #2
08. november 2019 af Mads3212 (Slettet)

Kan du uddybe dit svar? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2019 af AMelev

Opgaven
                   


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2019 af AMelev

En lineær differentialligning er generelt af formen y' + h(x)·y = g(x)
Din funktion hedder x i stedet for y, og den uafhængige variabel hedder t i stedet for x.

a) Sæt h(t) = -3t2 og g(t) = a - 3t3, så du har x' + h(t)·x = g(t)

b) 1. Lad x(t) = p·t + q og indsæt i differentialligningen (med x = 1). Bestem p og q, så ligningen er sand (hvis to polynomier skal være ens, skal de stemmeoverens ledvis).
2. Bestem løsningen til den homogene ligning x' - 3t2·x = 0 og benyt, at den fuldstændige løsning til den inhomogene ligning er summen af den partikulære løsning og den fuldstændige løsning til den homogene ligning.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.