Matematik

Hjælp til differentialligninger

10. november 2019 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej venner

Jeg sidder og kæmper lidt med denne opgave(vedhæftet) 

a=9

a) Her fik jeg den fuldstændige løsning til y(t) = c[1]*e^(-18*t)*sin(9*t) + c[2]*e^(-18*t)*cos(9*t), hvilket også stemmer overens med Maples resultat.

b) Jeg gættede på zp(t) = k*e^((-9 + 9*i)*t), men jeg kan ikke rigtigt få det til at passe, når jeg sætter det ind i venstresiden.

Nogen, der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2019 af peter lind

gæt i stedet på en løsning af formen k*ea(-1+i)t


Svar #3
10. november 2019 af Fanansa

Okay, tak skal du have (:


Svar #4
10. november 2019 af Fanansa

Jeg kan stadig ikke få det til at passe, jeg får nogle meget høje tal - det må gå noget galt i mine beregninger et sted. 


Svar #5
10. november 2019 af Fanansa

Never mind, nu fandt jeg ud af det (:


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.