Matematik

Hjælp til differentialligninger

10. november 2019 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har virkelig svært ved den her opgave(vedhæftet). Er der nogen, der har en ide om, hvilken form mit gæt skal stå på? Min umiddelbare gæt var k*e^-9t, men det passer ikke. 

yhom=k1*e-9t + k2*e-9t

b= -9


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af peter lind

Til den homogene ligning skal den ene være e+bt.

til den homogene ligning k*t*ebt


Svar #3
10. november 2019 af Fanansa

Jeg tror ikke helt jeg er med :/

Har jeg ikke allerede udregnet rødderne for den homogene differentialligning?

Jeg ved, at jeg ikke kan gætte på k*e^-9t igen, fordi det er løsning til yhom, men hvad kan det så være?

Tak for hjælpen (:


Svar #4
10. november 2019 af Fanansa

Ifølge Maple er den partikulære løsning yp(t)=2*t2*e-9t


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2019 af peter lind

Som nævnt i #2 ville jeg gætte på k*t*ebt men det skal altså være k*t2*ebt


Svar #6
10. november 2019 af Fanansa

Aaah, okay. Tak for det (:


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.