Fysik

Brydning

11. november 2019 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der muligvis en der kan hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2019 af PeterValberg

Du skal lige vedhæfte opgaverne, ellers bliver det svært at hjælpe :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2019 af sandra000 (Slettet)

sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2019 af ringstedLC

a) Brydningsforholdet n:

\begin{align*} n &= \frac{\sin\left (\phi _{ind}\right )}{\sin\left (\phi_{ud}\right )} = \frac{v_{ind}}{v_{ud}} \\ n &= \frac{\sin\left (31^{\circ}\right )}{\sin\left (22^{\circ}\right )}= \;? \end{align*}

b) Hastighed vklods:

\begin{align*} n &= \frac{v_{luft}}{v_{klods}} \\ v_{klods} &= \frac{v_{luft}}{n} \\ v_{klods} &= \frac{3\cdot 10^{8}}{n}\;\left (\frac{m}{s}\right )=\;?\text{ m pr. s} \end{align*}

c) Φud ved Φind = 57º:

\begin{align*} \sin\left (\phi_{ud}\right ) &= \frac{\sin\left (\phi _{ind}\right )}{n} \\ \phi_{ud} &= \sin^{-1}\left (\frac{\sin\left (\phi _{ind}\right )}{n} \right ) \\ \phi_{ud} &= \sin^{-1}\left (\frac{\sin\left (57^{\circ}\right )}{n} \right )=\;?\,^{\circ} \end{align*}


Skriv et svar til: Brydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.