Matematik

Differentialregning

12. november 2019 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en aflevering, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af mathon

Supplering af hvad du selv har beregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textbf{2.D1.50}\\ &f(x)=&\ln(x)\cdot (5x^4+2)\qquad x>0&\textup{differentieres efter produktreglen}\\\\ &f{\, }'(x)=&\frac{1}{x}\cdot (5x^4+2)+\ln(x)\cdot 20x^3\\\\ &f{\, }'(1)=&\frac{1}{1}\cdot (5\cdot 1^4+2)+\ln(1)\cdot 20\cdot 1^3=\\\\ &&1\cdot \left (5\cdot 1+2 \right )+0=7 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllllllc} \textbf{2.D1.68}\\ &l\textup{:}&y&=&-2&x&+&1 \\\\ &&y&=&f{\, }'(1)&x&+&f(1)-f{\, }'(1)\cdot 1\\\\ \textup{hvoraf:}&&f{\, }'(1)&=&-2\\\\ &&f(1)-(-2)\cdot 1=1\\\\ &&f(1)=-1 \end{array}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.