Matematik

Sandsynlighedsregning

12. november 2019 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med opgaven, som lyder: Hvad er sandsynligheden for at mindst en af terningerne viser en toer, når du kaster med 3 terninger?" – jeg er lidt forvirret over, hvordan man beregner dette dog?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2019 af PeterValberg

Prøv at se video nr. 7 på denne videoliste < LINK >
I videoen kastes en terning dog fire gange, men det kan du
jo selv ændre til tre, .... der er for øvrigt ikke forskel på at kaste
tre terninger én gang og én terning tre gange :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 0

Chancen for ikke at få en toer er (5/6) = 125/216 = .5787 = 57.87 %

Så Chancen for at få mindst en toer = (216-125) / 216 = 91/216  = .4213 = 42.13 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 0 Chancen for at terningen viser en toer er .1666 (1/5)

         Chancen for at terningen ikke viser en toer er .8333 ( 5 / 6)

 x = en toer

( .1666x + .8333)3 så får du

.0046x+ .0694x2 + .3471x  + . 5783  ( x3 betyder 3 toer, x2 betyder 2 toer og x 1 toer )

mindst en toer .46 + 6.9 + 34.7 = 42.1 %

         


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.