Matematik

Mat

12. november 2019 af Iamgod69 - Niveau: B-niveau
Hvordan laver det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af Mathias7878

a) En ret linje betyder, at din forskrift er en lineær funktion på formen

  y = ax+b

og da du har opgivet to punkter

  P(x_1,y_1) = (3,12) \ og \ P(x_2,y_2) = (8,27)

så bestemmer du a og b vha formlerne

  a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

samt

  b = y_1-ax_1

b) Indsæt x = 10 ind i den funde forskrift i a)

c) Løs ligningen y = 18

d) Anvend at 

\Delta y = \Delta x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.