Matematik

Udregningshjælp

12. november 2019 af Mads20011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg skal isolere h fra følgende ligning:  h/2 - 10=M. Jeg har fået af vide at svaret er 2M+20 af min lærer, men jeg kan ikke få mine udregninger til at give det resultat

Måden jeg gør det på:

gang med 2 to begge sider     h/2-10*2=M*2       --> h-10 = M*2

Der lægges 10 til på begge sider       h=2m + 10

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af ringstedLC

#0: Du ganger ikke med 2 på venstre side.

\begin{align*} \frac{h}{2}-10 &= M \\ \frac{h}{2}-10{\color{Red} \,\cdot \,2} &= M\cdot 2\\ \left (\frac{h}{2}-10\right ){\color{DarkGreen} \cdot \,2} &= 2M \\ \frac{h\cdot 2}{2}-10\cdot 2 &= 2M \\ h-20 &= 2M \\ h &= 2M+20 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2019 af AMelev

Ad #1 Der er faktisk ganget med 2 i begge led på venstre side, men det er smuttet i resultatet.
 

#0

Måden jeg gør det på: Måden er korrekt, men der er en smutter.

gang med 2 to begge sider     h/2-10*2=M*2       --> h-10 20= M*2

Der lægges 10 20 til på begge sider       h=2m + 10


Skriv et svar til: Udregningshjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.