Fysik

begreningen

13. november 2019 af mikkel800 - Niveau: C-niveau


Hvis du kender lysets hastighed (300 000 km/s) prøv så at beregne hvor mange km et lysår er. Hvis beregningen.  *
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af SuneChr

Da må du jo så se, hvor mange sek. der er på ét år.
På 1 sek tilbagelægger lyset 300000 km
På ... sek tilbagelægger lyset ... km


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2019 af mathon

\begin{array}{lllll} &s=v\cdot t\\\\ &s=\left ( 3\cdot 10^5\; \frac{km}{s} \right )\cdot \left ( \left (365.25\; d\o gn \right )\cdot\left ( 24 \; \frac{timer}{d\o gn} \right )\cdot \left (3600\; \frac{s}{time} \right ) \right )=9.467\cdot 10^{12}\; km=9467\cdot 10^{9}\; km=9467\; mia. \; km \end{array}


Skriv et svar til: begreningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.