Matematik

Differentialligninger

13. november 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan vil man løse dy/dt=-2t-y     uden hjælpemidler?

Har f(t)=t, f(t)=e^t-2, f(t)=-2t-e^-t+2, f(t)=1e^t+t og f(t)-2  at vælge imellem


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af janhaa

integrating factor


Svar #2
13. november 2019 af Emilie50 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2019 af janhaa

f(t)=-2t-e^{-t}+2\\ f ' = -2+e^{-t}

passer


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textup{Pr\o v med }&f(t)=-2t-e^{-t}+2 \end{array}


Svar #5
13. november 2019 af Emilie50 (Slettet)

Hvad er metoden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2019 af janhaa

#5

Hvad er metoden?



dy/dt=-2t-y   
dvs:
f ' (t) = -2t - f(t)
sett inn
 


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.