Matematik

Figuren viser grafen for en differentiabel funktion f. Desuden er tangenten til denne graf i punktet (4,3) tegnet.

14. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælp med denne her? Jeg har vedlagt et billede af opgave beskrivelsen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af Moderatoren

Hvad har du præcist problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2019 af PeterValberg

a)

Differentialkoefficienten f'(x_0) er defineret som hældningskoefficienten
for en tangent til grafen for f i punktet (x0, f(x0))...
Så for at bestemme f'(4), skal du bestemme hældningskoefficienten
for den tangent, der er tegnet i punktet (4, 3)

b)

Når f'(x)=0, så har grafen for f en vandret tangent,
hvilket den på tegningen vil have ved x=-1 og x=3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Figuren viser grafen for en differentiabel funktion f. Desuden er tangenten til denne graf i punktet (4,3) tegnet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.