Fysik

Atomfysik - Bestem A, N og Z

14. november 2019 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner 

Antallet af neutroner kalder vi N og antallet af protoner kalder vi Z.

Antallet af neutroner i kernen betegnes N. 

Protoner og neutroner kaldes under ét for nukleoner. Antallet af nukleoner, nukleontallet, betegnes A og opfylder altså formlen A= Z+ N. 

Vi har fået en masse opgave, hvor vi skal beregne A, N og Z for kerne, og ville spørge om det er rigtigt eller forkert.

Og om der var en venlig sjæl som kunne vise mig, hvor det skal gøres. Fordi jeg har det som om, min fysik bog sider noget andet, og det jeg har læst på internettet siger noget andet. 

1.1 H 

A = 1
N = A-Z = 1-1 = 0

Z = A-N = 1-1 = 0 

3.1 H

A =?

N =?

Z = ?

17.8 O

A =?

N =?

Z = ?


Jeg takker på forhånd :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2019 af janhaa

3.1 H

A =3

N =2

Z = 1

17.8 O

A =17

N =9

Z = 8


Skriv et svar til: Atomfysik - Bestem A, N og Z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.