Matematik

Monotoniforhold

14. november 2019 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Kan det passe, at funktionen har vandret vendetangent?

Vedhæftet fil: mon.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af Devooox (Slettet)

Hvis den differentierede funktion har løsninger ved f'(x)=0, så har funktionen vandrette tangenter (vendepunkter) ved netop de x værdier som løsningen angiver


Svar #2
14. november 2019 af Lei20 (Slettet)

Når man finder den afledede af f, er den aftagende både før og efter x = 1. Så må der da være tale om en vandret vendetangent i x = 1 ?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Skal lige forstå ret: skal der stå ln(x)-x+3?

Hvis det er tilfældet, så har du ingen vendetangent når du løser ligningen f''(x)=0.


Svar #4
14. november 2019 af Lei20 (Slettet)

Ja, der skal stå f(x)=ln(x)-x+3


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2019 af Dennis329324 (Slettet)

#4

Ja, der skal stå f(x)=ln(x)-x+3

Så har den her ingen vendetangent. Har du evt. prøvet og tegne den ind i et matematik program og prøvet at studere grafen? Et godt tip ville være og anvende nspire, tegne grafen også differentiere den ellers. 


Svar #6
14. november 2019 af Lei20 (Slettet)

Jeg mente heller ikke "vendetangent", men "vandret vendetangent" eller "saddelpunkt". Der må da være en "vandret vendetangent", hvis funktionen er aftagende på begge sider af f´(x) = 0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2019 af Dennis329324 (Slettet)

#6

Jeg mente heller ikke "vendetangent", men "vandret vendetangent" eller "saddelpunkt". Der må da være en "vandret vendetangent", hvis funktionen er aftagende på begge sider af f´(x) = 0 ???

Har godt nok aldrig kaldt det for en "vandret vendetangent" haha, nå for helvede. Men ja f'(x)=0 ville i det her tilfælde give dig et punkt (1) hvor i at væksten ændrer sig. Og ja, din antagelse er korrekt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2019 af Devooox (Slettet)

Værsgo 

Vedhæftet fil:mon-1922182.docx

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.