Matematik

Differentialligning

14. november 2019 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften,

Jeg har svært ved at løse opgave b. Jeg har løst ligningen men forstår ikke hvilke linjeelementer der svarer til løsningerne. Håber nogen kan hjælpe :)

God dag 


Svar #1
14. november 2019 af MARIOO123 (Slettet)

Mine resultater 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2019 af AMelev

Du har fundet ud af, at dy/dx = x·(y+1) = 0 ⇔ x = 0 eller y = -1.
Det betyder, at du har linjeelement (0,y,0) som svarer til de løsninger, der har vandret tangent i skæringen med y-aksen og linjeelement (x,-1,0) som svarer til de løsninger, der har vandret tangent på y = -1.
Hvis du løser differentialligningen, får du y =c·e½x^2 - 1, så l linjeelement (0,y,0) svarer til løsningen
f(x) = c - 1 og  linjeelement (x,-1,0) svarer til f(x) = -1.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.