Kemi

Ph/Stærk syre

15. november 2019 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Tak på forhånd 

a) Opskriv reaktionen mellem den stærke syre, HNO, og vand: 

b) Opskriv formlen for pH for en stærk syre. 

c) Beregn pH i 0,0072 M HNO3. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2019 af mathon

                        \small \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{\textbf{st\ae rk} syre:}\\ &a)&HNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\\\\ &b)&pH=-\log(c_s)\\\\& c)&pH=-\log(0.0072)=2.1 \end{array}


Svar #3
15. november 2019 af Mettes3

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Ph/Stærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.