Matematik

Differentialligning og hældningsfelt

16. november 2019 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Hejsa Folkens!

Jeg sidder med en opgaver der hedder:

Figuren viser et hældningsfelt for en differentialligning

a) Afgør, om funktionen

f(x)=3*e^x kan være en løsning til differentialligningen

Mit spørgsmål er simpelthen hvordan man gøre dette ud fra hældningsfeltet??

- Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af SuneChr

Prøv f.eks. de tre sæt værdier:
f (- 1)  =  f '(- 1)  =  \frac{3}{e}\approx 1,1
 f (0)   =  f '(0)    =           3
 f (1)   =  f '(1)    = 3e \approx 8,2
Afgør, ved skøn, om punkterne og hældningerne deri spiller sammen.


Svar #2
17. november 2019 af LasLas123

Forstår ikke helt hvad du mener :(


Svar #3
17. november 2019 af LasLas123

Hvordan kan jeg ud fra de tre værdier afgøre om funktionen kan være en løsning?

Har desuden vedhæftet et billede af hældningsfeltet

Vedhæftet fil:hældningsfelt123.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2019 af SuneChr

Mon ikke du havde glemt et minus, så funktionen hedder
    f(x)=3e^{-x}
Undersøg da, om talsættene  (x ; f (x); f '(x))   =    (- 1; 8,2; - 8,2), (0; 3 ; - 3) og (1; 1,1 ; - 1,1) kan indpasses.
 


Skriv et svar til: Differentialligning og hældningsfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.