Matematik

andengradspolynomium

18. november 2019 af Onana000 - Niveau: A-niveau

andengradspolynomium (f) er givet ved 

f(x)=(x+2)2+3

a) Bestem toppunktet for f, og argumenter fortegnet diskrimminanten 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af Mathias7878

Du kunne eventuelt reducere f(x), bestemme f'(x) og løse den tilhørende ligning f'(x) = 0. Da har du fundet x-koordinatet til toppunktet, som du så kan indsætte i f(x) for at bestemme den tilhørende y-værdi.

Ud fra antallet af løsninger fundet ved at løse f(x) = 0, kan du argumentere for fortegnet for diskriminanten, da d>0 = ingen løsninger, d = 0 netop en løsning og d<0 = to løsninger. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af Anders521

# 0 Pga. skrivemåden af regneforskriften for f, vil jeg ikke gøre som #1. For et 2.gradspolynomium 

                                                                        p(x) = a*(x-h)2 +k,

vil toppunktet være angivet som T(h,k). Fortegnet for diskriminanten kan så argumenteres ud fra koordinatet k. da k = -(b2-4ac)/4a.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.