Fysik

Blykugle

19. november 2019 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er mit svar rigtig? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2019 af ringstedLC

Du skal navnlig stramme en del op på enheder:

- Rigtig udgangsformel.

\begin{align*} {\color{Red} 1}\;{\color{DarkGreen} \tfrac{1}{2}}\cdot v^2 &= c\cdot \Delta T+L_s \\ {\color{Red} V}\;{\color{DarkGreen} v} &= \sqrt{2\cdot (c\cdot \Delta T)+2L_s} \\ v &= \sqrt{2\cdot (c\cdot \Delta T+L_s)} \end{align*}

- Når der så indsættes antagede værdier, skal alle antagelser nævnes med korrekte enheder og der skal regnes på både værdier og enheder:

\begin{align*} c_{bly} &= 0.13\,\tfrac{kJ}{kg\,\cdot K} \neq \tfrac{{\color{Red} K}j}{kg\,\cdot \,{\color{Red} c}} \\ L_s &= 23\,\tfrac{kJ}{kg}\; \; \; \; \left (\text{mit opslag giver }24.8 \,\tfrac{kJ}{kg} \right ) \\ \Delta T &= (328-20)\,K=308\,K\; \; \; \; \left (\text{mit opslag giver }327\,K \right ) \\ v &= \sqrt{2\cdot (0.13\cdot 10^3\cdot 308+23\cdot 10^3)} \;\left (\sqrt{\tfrac{J\cdot K}{kg\cdot K}+\tfrac{J}{kg}} =\tfrac{J^{\frac{1}{2}}}{kg^{\frac{1}{2}}} =\tfrac{kg^{\frac{1}{2}}\cdot (m^2)^{\frac{1}{2}}\cdot (s^{-2})^{\frac{1}{2}}}{kg^{\frac{1}{2}}} =\tfrac{m}{s}\right ) \\ v &= 355.08\, \tfrac{{\color{DarkGreen} m}}{s} \neq 11.46\,\tfrac{{\color{Red} M}}{s} \end{align*}


Svar #2
20. november 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Blykugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.