Matematik

bestem længden af DE

19. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens jeg håber i kan hjælpe mig med følgende opgave. Opgaven lyder

På figuren ses en model af et spejl, ADE. Det oplyses, at DE og BC er parallelle, samt |AE|=10 |AC|=4 og |BC| =2

Bestem |DE|

Jeg vedhæfter her modellen af spejlet så i kan se den. Håber nogle kan hjælpe mig med opgaven. Skal jeg først beregne flere vinkler før jeg kan benytte cosinus og sinus 


Svar #1
19. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

Glemte lige at vedhæfte modellen her er den 

Vedhæftet fil:Længden af DE.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2019 af AMelev

Læg et billede op i stedet for et Worddokument - ikke alle har Word, og for dem, der har, er det træls at skulle åbne og efterfølgende slette.</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2019 af Mathias7878

Bemærk, at ABC og ADE er ensvinklede, dvs. forholdet er

k = \frac{10}{4} = 2.5

og dermed må |DE| være

|DE| = |BC| \cdot k = 2 \cdot 2.5 = \ ?

- - -

 

 


Skriv et svar til: bestem længden af DE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.