Fysik

Atomfysik

20. november 2019 af Susannehp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal have repeteret noget atomfysik, men en del af det er gået glemt - kan jeg få lidt råd her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Atomet skal tilføres energi. Den kan komme fra lys, der absorberes, eller sammenstød med en partikkel, f.eks. en elektron, der har den nødvendige energi.

Læs om Rydbergformlen.

Brug:

E = h*f og

c = f*λ.

Du skal slå c (lyshastigheden), h (Plancks konstant) og Rydbergkonstanten op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2019 af mathon

Springet kan ske ved tilførsel af termisk energi eller ved exitering.

               \small \begin{array}{llll} \textup{Energiforskel:}&\Delta E=\left (13.61\; eV \right )\cdot \left (\frac{1}{4^2}-\frac{1}{7^2} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2019 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{lrll}\textup{frekvens:}&f&=&\frac{\Delta E}{h} \\\\ \textup{b\o lgel\ae ngde:}&\lambda &=&\frac{c}{f}\\\\\\ &h&=&6.62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s\\ &c&=&2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s}\\ &R_{ydb}&=&1.09737\cdot 10^7\; m^{-1}\\ &h\cdot c\cdot R_{ydb}&=&2.17987\cdot 10^{-18}\; J=13.61\; eV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2019 af mathon

                                                 \small \begin{array}{lrll}&h\cdot c&=&1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m=1239.84\; eV\cdot nm \end{array}


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.