Matematik

Sandsynlighed ud fra middelværdi og spredning

20. november 2019 af Majahart (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udbyttet i Danmark er med god tilnærmelse normalfordelt med en middelværdi på 8,1 tons pr. hektar og en standardafvigelse på 1,4 tons pr. hektar 

 Hvad er sandsynligheden for at få mindst 10 tons pr. hektar på en tilfældig udvalgt mark? 

Jeg har fået dette spørgsmål i matematik. men er simpelthen ikke klar over hvordan jeg skal regne dette ud, håber I kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2019 af SuneChr

Benyt CAS eller sandsynlighedspapir.
μ = 8,1   og   σ = 1,4
P(X ≥ 10) = 1 - P(X < 10)
P(X < 10) = 0,9126...


Svar #2
20. november 2019 af Majahart (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2019 af SuneChr

Bemærk:
Mindst 10 t :        1 - P(X < 10) 


Skriv et svar til: Sandsynlighed ud fra middelværdi og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.