Matematik

Hjælp!!

21. november 2019 af Ditteniel (Slettet) - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til disse to opgaver!!

Opgave 1 a)  har jeg fået et areal på 10,667 men ved ikke hvordan jeg skal bestemme k i b'eren

opgave 2  a) har jeg et resultat på:

x=−2.58958 or x=5.4157 or x=12.9239 men hvad gør jeg herfra??

også kan ikke finde ud af b'eren


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af PeterValberg

Vedr. 2a) se video nr. 9, 10 og/eller 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af PeterValberg

Vedr. 2b) Se video nr. 6 og 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af AMelev

Husk kun én opgave pr. tråd, ellers bliver det noget roderi.

Opg. 1 Løs ligningen f(x) = g(x) mht. x (udtrykt ved k).
Beregn arealet af M1 (udtrykt ved k). A(M1) = ....
A(M1) = A(M2) ⇒ A(M1) = ½·A(M) Løs ligningen A(M1) = ½·A(M) mht. k.

Opg. 2
Sæt f '(x0)-udtrykket og f(x0)-udtrykket samt  (x,y) = (-3,10) ind i tangentligningen og løs den mht. x0.
Sæt derefter de(n) fundne x0-værdi(er) ind i tangentligningen.
                                                                                                
 

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2019 af mathon

b)
           Først bestemmes integrationsgrænserne

           \small \begin{matrix} ?\\0 &\textup{Hvor \o vre gr\ae nse er f\o rstekoordinaten til sk\ae ringspunktet mellem graferne for f(x) og g(x). } \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{opgave 1}\\ &b)&A_{M_1}=\int_{0}^{4-k}(f(x)-g(x))\, \mathrm{d}x\\\\ &&A_{M_1}=\int_{0}^{4-k}\left ((4-k)x-x^2 \right )\, \mathrm{d}x=\frac{16}{3}\\\\ &&\left [\frac{1}{2}(4-k)x^2-\frac{1}{3}x^3 \right ]_{0}^{4-k}=\frac{16}{3}\\\\ &&\frac{1}{2}(4-k)(4-k)^2-\frac{1}{3}(4-k)^3=\frac{16}{3}\\\\ &&\frac{1}{2}(4-k)^3-\frac{1}{3}(4-k)^3=\frac{16}{3}\\\\ &&\left ( 4-k ^3\right )\left ( \frac{1}{2}-\frac{1}{3} \right )=\frac{16}{3}\\\\ &&\left ( 4-k ^3\right )\cdot \frac{1}{6}=\frac{32}{6}\\\\ &&(4-k)^3=32\\\\ &&4-k=32^{\frac{1}{3}}\\\\ &&4-k=3.1748\\\\ &&k=4-3.1748\\\\ &&k=0.8252 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.